Hububat ve yem gibi tahılların depolandığı silolarda depolanmış ürün zararlılarından hızlı bir şekilde kurtulmak için uygun fumigantlar kullanılarak Fumigasyon Operatörleri tarafınca yapılan bir fumigasyon tekniğidir.
Gerekli güvenlik önlemleri sağlanarak ürünlerin yığın olarak özel olarak üretilmiş örtü, çadır/ branda ile örtülerek; çadırın içinden dışarıya gazı sızdırmaması için örtü, çadır/ branda kenarlarının kum torbaları ile kapatılıp, uygun fumigantlar kullanılarak Fumigasyon Operatörleri tarafından yapılmaktadır.
Ülkeler arası taşımacılık büyük oranda gemiler ile yapılmaktadır. Binlerce farklı noktadan taşınan ticari yükler beraberinde zararlıların da, yüklerin taşındıkları alanları istila etmesine neden olur. Zararlı türlerinin, istila risklerinin önüne geçmek için tercih edilen en ekonomik ve hızlı yöntem Gemi Fumigasyonu uygulamasıdır.
Konteyner Fumigasyonu, ülkeler arası ticari ilişkilerde taşımacılık sektörü düşünüldüğünde en önemli fumigasyon türlerinin başında gelmektedir. Ürünlerin özelliğine göre ürüne zarar veren organizmalara özel olarak zehirli gazların kullanılması son derece hassas bir işlemdir. Diğer Fumigasyon yöntemlerine nazaran pratik ve daha kolay uygulanabilir bir yöntem olduğu için oldukça sık tercih edilmektedir.
Hububat, Baklagil ve özellikle tohumu değerli kuru gıdaların depolanmasında ürün ile iç içe olan zararlı böcekler diğer ilaçlama yöntem ve tekniklerini etkisiz hale getirmektedirler. Ürüne doğrudan uygulanan fumigasyon yöntemi bu dezavantajları avantaja çevirmektedir.
Tarihi ve antika eşyalar özellikle böceklerin saldırı ve istilaları ile karşı karşıyadır. Bazı böcek türleri bu değerli eşyalarda kalıcı hasarlar bırakabilirler. Bu küçük böcek türleri özellikle standart ilaçlama uygulamaları ile kontrol altına alınmaları güçtür. Klasik ilaçlama yöntemleri aynı zamanda bu değerli eşyalara da zarar verebilir. Bu yüzden fumigasyon müzelerde tek seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.
Tüm bina çadır altına alınarak sızdırmazlığı sağlanıp içeri uygulanan fumigasyondur. Bina Fumigasyonu binalardaki yarık, çatlak, baca vb. açıklıklar uygun yalıtım malzemesi ile kapatılarak yapılabildiği gibi, tüm binanın çadır altına alınması ile de gerçekleştirilebilir.
Uluslararası ticaret yapılan ülkenin şartlarına göre değişmekle birlikte, ihracat işlemlerinin genelinde Ahşap Palet Fumigasyonu talep edilmektedir. İhracat yapılan ülkenin istediği özel şartlar yerine getirilmediği taktirde ticari mallar ülkeye kabul edilmemekte, hatta ticari mallar karantina altına alınıp geri gönderilmektedir. Bu sebeple ihracat yapılacak ülkenin ISPM-15 standartları dışında istemiş olduğu özel durumlar önceden bilinmeli ve buna göre Ahşap Palet Fumigasyonu işlemi gerçekleştirilmelidir.
Kaliteli ve Güvenli Alışverişin Adresi